Kyltti.png

Uutiset ja tapahtumat

Vallisaaren reittiliikenne 26.5.2021

Vallisaaren reittiliikennettä ei liikennöidä keskiviikkona 26.5.2021 kovan tuulen vuoksi.

päivitetty: 25.5.2021

Helsinki Biennaali

Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin.

 

Ensimmäinen biennaali järjestetään ainutlaatuisessa ympäristössä, Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021.

 

Biennaali esittelee 40 kuvataiteen huippua sekä Suomesta että maailmalta. Taidetta voi löytää niin vanhan tykkitien varrelta kuin ruutikellareista ja tyhjilleen jääneistä asuinrakennuksistakin.

 

Tutustu Biennaaliin osoitteessa: https://helsinkibiennaali.fi/

päivitetty: 4.2.2021

21.8.2019

 

Vallisaareen ryhdytään rakentamaan vesi- ja viemäriverkostoa 

Metsähallituksen tiedote:

 

Vallisaareen ryhdytään rakentamaan vesi- ja viemäriverkostoa maanantaina 19.8. Helsingin seudun ympäristöpalveluiden eli HSY:n vesihuoltoverkostoon liitettävään saareen saadaan nykyisten kuivakäymälöiden rinnalle vesivessoja ja yrittäjille parempia puitteita muun muassa kahvila- ja ravintolatoiminnalle.

Vallisaari on avoinna päivittäin normaaliin tapaan 18.8. saakka, jonka jälkeen saari on suljettuna urakan kaivuutöiden vuoksi ARKIPÄIVISIN ajalla 19.8-6.9. Tänä aikana saaressa suoritetaan maankaivuutöitä, joihin liittyy vanhojen räjähteiden raivausta maaperästä. Turvallisuussyistä rantautuminen ja iikkuminen saaressa on raivaustyön aikana kielletty. Myöskään vesibussit eivät liikennöi näinä päivinä.

 

HUOM! VIIKONLOPPUISIN Vallisaari on avoinna normaalisti ja 7.9 alkaen päivittäin aina syyskuun loppuun saakka. Näinä viikonloppuina Vallisaaressa kaikki palvelut toimivat normaaliin iloiseen tapaan.

Urakan toteuttaa E.M. Pekkinen ja rakennuttamisesta vastaa Rakennuttajatoimisto HTJ. Vallisaaren vesihuoltoverkoston rakentaminen on osa tulevan asemakaavan toteutusta, joka kehittää saarta luontomatkailukohteena tulevina vuosina laajemmin. Vallisaaresta Suomenlinnaan kulkevan meriputken rakennuttavat puolestaan Helsingin kaupunki ja HSY ja rakentaminen käynnistyy myöhemmin syksyllä.

1 / 5

Please reload